Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

Előbírálati hitel

Piaci kamatozású lakáshitel előbírálattal

A szolgáltatás lényege, hogy az ügyfél igénye szerint a Bank még az előtt hitelbírálatot végez és a hitelkérelmét előzetesen jóvá is hagyja, hogy az ügyfél adásvételi szerződést kötött volna, vagy akár kinézte volna a megvásárlandó ingatlant.

Az ügyfélnek a kölcsönkérelemben meg kell jelölnie, hogy várhatóan mennyi lesz az ingatlan értéke (azaz milyen értékű ingatlant kíván majd vásárolni), ehhez mekkora összegű hitelre lenne szüksége, milyen futamidőt szeretne, valamint melyik árazási kategória feltételeit vállalja. A kölcsönkérelemhez a célingatlan dokumentációján kívül minden, a normál hitelbírálathoz szükséges dokumentumot csatolni kell. Az előbírálatnál munkáltatói igazolásra is minden esetben szükség van (akkor is, ha 6 havi bankszámla kivonattal igazolja az ügyfél a munkabérét).

Bankunk az ügyfél által megadott várható ingatlanérték, a kiválasztott futamidő és az árazási sáv valamint az igazolt jövedelme alapján elvégzi a hitelbírálatot, aminek eredményeként az ügyfél egy konkrét hitelösszegre és futamidőre szóló indikatív ajánlatot kap. Az ajánlat érvényességi ideje (ami 3 vagy 6 hónap lehet) az ügyfél minősítésétől függ. Bizonyos ügyfélminősítés esetén nincs lehetőség indikatív ajánlat kiadására. Amennyiben az ügyfél az ajánlat érvényességi idején belül megfelelő hitelcélt és fedezetet tud felajánlani, úgy megkaphatja az indikatív ajánlatban szereplő hitelt.

Fontos! Az ajánlat nem kötelező érvényű, hanem indikatív. Ennek értelmében, ha az ajánlat kiadása és a konkrét finanszírozási igény felmerülése közben olyan tény derül ki, ami miatt a finanszírozás ellehetetlenül, Bankunk nem folyósítja a kölcsönt (például az ügyfél időközben elveszíti a munkahelyét, vagy KHR negatív listára kerül).

Amennyiben az ügyfél megtalálta a konkrét finanszírozandó ingatlant, úgy ezt egy külön, az eredeti Kölcsönkérelmet kiegészítő adatlapon kell jelezni, és ezen az ingatlanfedezetre vonatkozó adatokat megadni (a nyomtatványt a „Hiteligényléshez szükséges nyomtatványok” menüpontban találod). Ekkor van lehetőség a pontos hitelösszeg magadására is, ami lefelé korlátlanul eltérhet a korábban megajánlott hitelösszegtől, felfelé azonban maximum 10%-al. (10%-nál nagyobb eltérés esetén friss munkáltatói jövedelemigazolás benyújtása szükséges.)

Az ingatlanról ekkor készül el az adásvételi szerződés, a hivatalos értékbecslés, majd megszületik a végső banki döntés, és sor kerül a szerződéskötésre, a folyósítási feltételek teljesítésére és a folyósításra (ez utóbbiak normál folyamat szerint történnek).A Piaci kamatozású lakáshitel előbírálattal szolgáltatás díja 20.000 Ft, melyet az ügyfélnek a kölcsön igénylésekor kell befizetnie. Amennyiben az ügyletből később megvalósult hitelügylet lesz, úgy a kölcsön folyósításakor ezt a díjat az ügyfél visszakapja.A közvetítői meghatalmazást (hivatalos nevén: „Tájékoztató és nyilatkozat”) előbírálat igénylése esetén is az eredeti kölcsönkérelem leadásakor kell csatolni.

 

Kalkulátorok 

  • A törlesztőrészlet számító táblák csak akkor használhatóak tökéletesen, ha a makrók engedélyezésre kerülnek.
  • Piaci kamatozású lakás- és szabad felhasználású jelzáloghitel 6 havi ref.kamatperiódussal - 2022. január 24-től felfüggesztjük a 6 havi kamatperiódusú piaci lakáshitelek és szabad felhasználású hitelek értékesítését.
  • Jelzáloghitelek 5 vagy 10 éves kamatperiódussal és 15 éves FIX kamattal
  • Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása
  • Otthonfelújítási kölcsön
  • Babaváró hitel
  • NHP Zöld Otthon Hitel - Az NHP Zöld Otthon termék értékesítését 2022. április 21-től felfüggesztjük.
  • Közszférás piaci kamatozású lakás- és szabad felhasználású jelzáloghitel 6 havi ref.kamatperiódussal - 2022. január 24-től felfüggesztjük a 6 havi kamatperiódusú piaci lakáshitelek és szabad felhasználású hitelek értékesítését.